مشخصات افزودنی های غذایی



آیا همیشه روی بسته بندی


محصولی را که می خرید،


می خوانید؟ آیا از مواد


تشکیل دهند ه محصولات


غذایی آگاهی دارید؟ در صنایع غذایی تقریبا


500 نوع افزودنی مجاز وجود دارد اما تعداد


زیادی از آنها هم برای سلامت مضر هستند و


دریافتشان ممکن است خطرناک باشد. اکثر


این افزودنی ها برای افزایش ماندگاری محصول،


مزه دار کردن و حفظ رنگ اضافه می شوند. در


این مطلب با 10 نوع افزودنی آشنا میشوید


که اگرچه مضر بودن آنها صددرصد به اثبات


نرسیده اما می شود گفت که برای سلامت نیز


مفید نیستند.






رنگ دهنده های مصنوعی در بسیاری از


محصولات غذایی برای آنکه رنگ زیبایی به


وجود آورند،به کار گرفته میشوند.این موضوع


به ویژه در محصولات غذایی مربوط به کودکان


پر رنگ تر است.


اگر این رنگ دهنده ها از گیاهان طبیعی استخراج


شده باشند،بی خطرند اما رنگ دهنده های


مصنوعی چون ارزا نتر تمام می شوند، معمولا


کاربرد بیشتری در صنعت دارند.تحقیقات بسیاری


نشان داده که رنگ دهنده های مصنوعی نه تنها


عامل بروز سرطان هستند، بلکه می توانند عامل


اختلالات رفتاری، عدم تمرکز،بیش فعالی و


اختلالات یادگیری در کودکان شوند. 4افزودنی


که در پایان این مطلب به آنها اشاره شده، از


پرمصرف ترین رنگ دهند ه های مصنوعی در


صنایع غذایی اند.پس اگر نام هر یک از آنها


را روی بسته بندی محصولی نام آشنا با ظاهری


عجیب و غریب مشاهده کردید، از خریدن آن


صرف نظر کنید.


1 آسپارتام

این نوع افزودنی در مواد غذایی رژیمی

از جمله نوشیدنی های گازدار لایت، دسرهای

پرکالری و آدامس دیده می شود. روی این

شیرین کننده مصنوعی تاکنون تحقیقات فراوان

انجام شده و باورهای گوناگون وجود دارد.تحقیقی

روی موشها نشان داده مصرف این شیرین کننده

می تواند سبب بروز تومورهای مغزی در موشها

باشد.تحقیقات دیگری از نقش آن در بروز لوسمی،

سرطان پستان و لنفوم خبر داده است. گاهی نیز

مصرف آن در برخی افراد سردرد و سرگیجه

ایجاد می کند. درنهایت معلوم شده مواد غذایی

رژیی حاوی آسپارتام نه تنها سبب کاهش وزن

در افراد نمی شود، بلکه فرد را به خوردن بیشتر

تحریک می کند.

2 اسسولفام پتاسیم

این افزودنی به انواع شیرینی و کیک،

آدامس، دسرهای ژلاتینی، نوشابه های گازدار

و انرژی زا افزوده می شود و در حقیقت، نوعی

شیرین کننده مصنوعی 200 برابر شیرین تر از

شیرین کننده های طبیعی است. تحقیقات اخیر

پژوهشگران روی حیوانات نشان داده این افزودنی

می تواند عاملی برای ابتلا به سرطان باشد. در ضمن

در بدن میتواند به استواستامید تبدیل شود که در

دوز بالا روی تیرویید تاثیرگذار است.

3 نیتریت سدیم

این ترکیب در ژامبون ، هاتداگ و دیگر

فرآورد ههای پروتئینی یافت میشود.

این افزودنی نوعی عامل کنسروی است که برای

ثبات رنگ به ویژه در گوشت های نمک سود شده

و حتی خشک شده استفاده میشود. این ماده برای

پیشگیری از رشد باکتر یهای مسببب و تولیسم به

گوشت ها نیز افزوده میشود. جالب است بدانید

بررسی ها نشان داده اند نیتریت سدیم که با عنوان

نیترات سدیم هم مشهور است، میتواند سبب

بروز ترکیبات سرطانی در بدن شود.

4 روغن های گیاهی هیدروژنه

بسیاری از موادغذایی صنعتی، به ویژه

مارگارین ها، موادغذایی پخته در روغن بسیار داغ،

شیرینی و کیکها، بیسکوییت ها و... حاوی این

افزودنی هستند. روغن های گیاهی هیدروژنه در

واقع نوعی چربی صنعتی هستند که میتوانند

سبب افزایش طول مدت نگهداری موادغذایی

و بهبود طعم آنها شوند.

5 گالات پروپیل

این افزودنی به برخی مواد غذایی

نظیر روغن های گیاهی، محصولات گوشتی،

سیب زمینی سرخ شده آماده، سوپ مرغ آماده

و آدامس اضافه میشود. در واقع نوعی ترکیب

نگهدارنده آنتی اکسیدانی است که از فساد چربی و

روغن و تغییر رنگ آنها جلوگیری میکند.تحقیقات

نشان داد ه اند رابط های بین مصرف آن در موش و

خرگوش و ابتلا به سرطان وجود دارد.

6 BHA و BHT

بوتیل هیدروکسی انیزول ) BHA ( و

بوتیل هیدروکسی تولوئن ) BHT ( در برخی

حبوبات آماده، آدامس، روغن گیاهی و... برای

حفظ طراوت محصول وجود دارد.ا ین دو ترکیب

نیز همانند گالات پروپیل از اکسیداسیون و فساد

جلوگیری می کند. تحقیقاتی که روی موشها و

خرگوش ها انجام شده است نشان میدهد احتمال

ابتلا به سرطان در پی مصرف این افزودنی ها

بسیار بالاست.

7 رنگ آبی براق

این افزودنی در نوشابه ها، شکلاتها و

محصولات کیک و شیرینی پزی به کار می رود

و نوعی رنگ دهنده مصنوعی محسوب می شود.

بررسی ها نشان داده اند که این ماده میتواند تا

حدی سرطانزا باشد.

8 رنگ ایندیگوتین

این افزودنی در نوشابه ها، شکلاتها

و غذای حیوانات خانگی موجود بوده و نوعی

رنگ دهنده مصنوعی است. بررسی ها نشان داده

این افزودنی عاملی برای ابتلای موش های نر به

تومورهای مغزی است.

9 رنگ اریتروزین

این افزودنی در صنعت کیک، شیرینی پزی

و شکلات ها کاربرد دارد و نوعی رنگ دهنده

مصنوعی است. در دهه 80 میلادی، سازمان غذا

و داروی آمریکا استفاده از این افزودنی را بعد

از اینکه تحقیقات به اثبات رساند مسبب بروز

تومور در تیرویید است، ممنوع اعلام کرد. با این

حال هنوز هم در بسیاری نقاط دنیا این افزودنی

مصرف می شود.

10 زرد نارنجی S

این افزودنی در نوشابه های گازدار،

سسها و محصولات کیک و شیرینی، شکلات و

دسرهای ژلاتینی استفاده میشود و نوعی رنگ دهنده

مصنوعی است.تحقیقات بسیار روی حیوانات نشان

داده است این افزودنی میتواند عامل شکل گیری

تومور در غدد فوق کلیوی و کلیه ها باشد و در ضمن

عکس العمل های آلرژیکی ایجاد کند.



منبع: ریدرز دایجست







**مشترک خوراک زیتون ایرانی 2 (مهندسی صنایع غذایی) شوید**
 استفاده از مطالب زيتون ايراني 2 فقط با ذكر صلوات مجاز مي باشد

0 دیدگاه:

ارسال یک نظر

» ابتدامتن و پیام مورد نظر خود را نویسید.

» سپس در قسمت نظر به عنوان "نام و آدرس اینترنتی را انتخاب کنید.

» نام و آدرس سایت خود را(در صورت وجود)بنویسید.

»گزینه ارسال نظر را فشار دهید.در صورت ارسال موفق نظر شما در کادر زرد رنگ پیام"نظر شما پس از تأیید قابل رؤیت خواهد بود."ظاره خواهد شد.

»لطفافینگلیش ننویسید.

» فارسی بنویسید و برای نمایش درست آدرس وبلاگ‌تان، "//:http" را فراموش نکنید.

» نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز -حالا به هر کسی که می‌خواهد باشد- حذف خواهند شد.

با پشتیبانی Blogger.