کاربردهای انرژی هسته ای


انرژی هسته ای کاربردهای زیادی در پزشکی در علوم و صنعت و کشاورزی و... دارد. لازم به ذکر است انرژی هسته ای به تمامی انرژی های دیگر قابل تبدیل است ولی هیچ انرژی به انرژی هسته ای تبدیل نمی شود. موارد زیادی از کاربردهای انرژی هسته ای در زیر آورده می شود.

▪ نیروگاه هسته ای: نیروگاه هسته ای(Nuclear Power Station) یک نیروگاه الکتریکی که از انرژی تولیدی شکست هسته اتم اورانیوم یا پلوتونیم استفاده می کند. اولین جایگاه از این نوع در ۲۷ ژوئن سال ۱۹۵۸ در شوروی سابق ساخته شد. که قدرت آن ۵۰۰۰ کیلو وات است. چون شکست سوخت هسته ای اساساً گرما تولید می کند از گرمای تولید شده رآکتور های هسته ای برای تولید بخار استفاده می شود از بخار تولید شده برای به حرکت در آوردن توربین ها و ژنراتور ها که نهایتاً برای تولید برق استفاده می شود.

▪ بمب های هسته ای: این نوع بمب ها تا حالا قوی ترین بمب های و مخرب ترین های جهان محسوب می شود. دارندگان این نوع بمب ها جزو قدرت های هسته ای جهان محسوب می شود.

▪ پیل برق هسته ای Nuclear Electric battery: پیل هسته ای یا اتمی دستگاه تبدیل کننده انرژی اتمی به جریان برق مستقیم است ساده ترین پیل ها شامل دو صفحه است. یک پخش کننده بتای خالص مثل استرنیوم ۹۰ و یک هادی مثل سیلسیوم. جریان الکترون های سریعی که بوسیله استرنیوم منتشر می شود از میان نیم هادی عبور کرده و در حین عبور تعداد زیادی الکترون اضافی را از نیم هادی جدا می کند که در هر حال صدها هزار مرتبه زیادتر از جریان الکتریکی حاصل از ایزوتوپ رادیواکتیو استرنیوم ۹۰ می باشد.

▪ کاربردهای پزشکی: در پزشکی تشعشعات هسته ای کاربردهای زیادی دارند که اهم آن ها عبارتند از: رادیو گرافی ـ گامااسکن ـ استرلیزه کردن هسته ای و میکروب زدایی وسایل پزشکی با پرتوهای ـ هسته ای ـ رادیو بیولوژی ـ عکس رادیو گرافی.

▪ کاربردهای کشاورزی: تشعشعات هسته ای کاربردهای زیادی در کشاورزی دارد که مهم ترین آن ها عبارتست از: موتاسیون(جهش) هسته ای ژن ها در کشاورزی ـ کنترل حشرات با تشعشعات هسته ای ـ جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی با اشعه گاما ـ انبار کردن میوه ها ـ دیرینه شناسی(باستان شناسی) و صخره شناسی(زمین شناسی) که عمر یابی صخره ها با C۱۴ در باستان شناسی خیلی مشهور است.

▪ کاربردهای صنعتی: در صنعت کاربردهای زیادی دارد از جمله مهم ترین آن ها عبارتند از: نشت یابی با اشعه ـ دبی سنجی پرتویی(سنجش شدت تشعشعات، نور و فیزیک امواج) ـ سنجش پرتویی میزان سائیدگی قطعات در حین کار ـ سنجش پرتویی میزان خوردگی قطعات ـ چگالی سنج موادمعدنی با اشعه ـ کشف عناصر نایاب در معادن.
منبع: سایت آفتاب

0 دیدگاه:

ارسال یک نظر

» ابتدامتن و پیام مورد نظر خود را نویسید.

» سپس در قسمت نظر به عنوان "نام و آدرس اینترنتی را انتخاب کنید.

» نام و آدرس سایت خود را(در صورت وجود)بنویسید.

»گزینه ارسال نظر را فشار دهید.در صورت ارسال موفق نظر شما در کادر زرد رنگ پیام"نظر شما پس از تأیید قابل رؤیت خواهد بود."ظاره خواهد شد.

»لطفافینگلیش ننویسید.

» فارسی بنویسید و برای نمایش درست آدرس وبلاگ‌تان، "//:http" را فراموش نکنید.

» نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز -حالا به هر کسی که می‌خواهد باشد- حذف خواهند شد.

با پشتیبانی Blogger.