انواع كباب


كباب خوشمزه ايراني؛محبوب ايرانيها

راستش تا ايام سفر فرا مي رسد و تا بخواهي شال و كلاه كني براي سفر ،اولين چيزي كه به ذهن من و هر ايراني ديگر مي رسد همراه داشتن لوازم كباب است. در ايام عيد امسال كه نتوانستم از خانه جدا شوم خاطره كباب سالهاي قبل و اينكه بسياري از هموطنان من در سفر حتما دست به دامن كباب خواهند شد تا لذتي وافر از اين مسافرت ببرند

در هر حال بهتر ديدم از اين لذيذ ايراني دوست داشتني براي اين پست مطلبي قرار دهم.

جالب است بدانيد وقتي تصميممم براي نوشتن جدي شد ،اولين كار اين بود كه سراغ فرهنگ لغات فارسي معين برم.جستجوي كوتاه و جوابي كه جناب دكتر معين به من دادند خيلي جالب تر بود، بخوانيد:

"كباب kabab {سوخته} گوشت قطعه قطعه شده و بر آتش بريان كرده،گوشت با پياز و دنبه فيمه نموده ،و بر روي سيخ هاي آهني و يا چوبي گسترده و بر روي آتش بريان كرده باشند.تركيبات اسمي :كباب برگ:نوعي كباب :رگ و ريشه گوشت و پشت مازه را گيرند و آن را ورقه ورقه بريده ،پهلوي هم سيخ كرده روي آتش سرخ و پر حرارت كباب كنند.پس از اندكي تبخ آن را روي پلو يا بشقاب مي گذارند.قطعه اي كره روي آن نهند وسماق هم پاشند."

و كمي اطلاعات ديگر.اما انصافا لذت بردم از اين اطلاعات دكتر معين،كامل و دقيق.

اما چيز هاي هم من به اطلاعاتي كه از فرهنگ معين گرفتم اضافه مي كنم:

انواع كباب:

*دانر كباب يا كباب تركي:

دانر كباب در زبان تركي يعني گوشت چرخان.اين نوع كباب در واقع تكه اي گوشت بره با مرغ است كه روي سيخي عمودي كه حول محور خود مي چرخد ،به آرامي كباب مي شود.اغلب داخل نان پيتا و همراه با مخلفات سرو مي شود و نيز همراه با سيب زميني سرخ شده سبزيجات و... .گاهي روي پيتزاي تركي ريخته و سرو مي شود كه اصطلاحا پيتزا تركي خوانده مي شود.اين محصول اخيرا در كشور هاييي اروپايي همانند كشور خودمان در رستوران هاي كوچك و بزرگ مورد اقبا عموم قرار گرفته است.البته اين نوع كبا با مخلفات خاصي كباب اسكندري نيز ناميده مي شود.

*شيشليك

شيشليك كه اساسا تركي است و شامل قطعات كوچك گوشت مرغ ،ماهي ،ميوه سبزيجات مي باشد.

*كباب سمك:

فيله ماهي كباب شده روي سيخ چوبي.

*شيشتووك:

تكه هاي مرغ براي چند ساعت در ماست خوابايده مي شود وبعد روي سيخ هاي چوبي كباب مي شود.

*كباب حلبي:

نوعي شيشكيك كه در كشور هاي سوريه و لبنان بسيار معمول است و نامش از شهر حلب گرفته شده است.

* كوفته كباب يا شيشكوفته :

ابتدا گوشت بره همراه با سبزيجات چون نعناع و جعفري چرخ شده و سپس روي سيخ كشيده شده و يريان مي شود.

*كباب كوبيده :

غذايي ايرني كه براي تهيه آن از گوشت چرخ كرده راسته گوسفند و پس از مخلوط كردن با پياز رنده شده و گاهي جعفري روي آتش كباب مي شود.

كباب برگ :

اين كباب هم ايراني است و از گوشت ران گاو ،مدتي در ماست ،آب ليمو ...خيسانده و كباب مي شود.

*كباب سلطاني:

تركيبي از كباب كوبيده و كباب برگي.

*جوجه كباب :

گوشت مرغ كباب شده را گويند.

*چنجه كباب:

گوشت بره بريان كه روش تهيه آن بسيار مشابه شيشليك است البته بدون سبزيجات.

*شيشليك ايراني:

گوشت ران بره كه پس از خوابانيدن در پياز و ساير مواد كباب مي شود.

*كباب بره:

گوشت بره كهپيش از كباب كردن در ماست و جعفري صحرايي خيسانده و تردمي شود.

*كباب ترش:

همان ترشه كبابي است كه اكثر ماها در سفر به گيلان از آن خورده ايم.شامل گوشت گاو كه ابتدا در مخلوطي از رب انار ،گردوي آسياب شده ،جعفري ،سير خورد شده ،روغن زيتون ترد و سپس كباب مي شود.

*بيتي كباب:

كباب تركي از گوشت بره چرخ شده همراه با ادويه منحصر به فرد تهيه مي شود.

تا جايي كه اطلاع دارم قديمي ترين دستور پخت كباب در كتابي با عنوان كتاب "كتاب الطبخ" (كتاب آشپزي)مربوط به قرن دهم هجري نوشته ابن سيار الورق بغدادي آمده است.

پ.ن1:جالب است بدانيد اهالي پرواز (مهندسين پرواز ،خدمه و كاركنان خطوط پروازي )هم به يكي از موتور هاي چرخان هواپيماي جت كباب مي گويند.

پ.ن2:خلاصا اينكه اگر امسال هنوز مسافرت نرفتم اما جوجه كبابي با تمام مخلفات باكمك روفقا در منزل تهيه كردم

پ.ن 3:عجب غذاييه اين كباب

2 دیدگاه:

ارسال یک نظر

» ابتدامتن و پیام مورد نظر خود را نویسید.

» سپس در قسمت نظر به عنوان "نام و آدرس اینترنتی را انتخاب کنید.

» نام و آدرس سایت خود را(در صورت وجود)بنویسید.

»گزینه ارسال نظر را فشار دهید.در صورت ارسال موفق نظر شما در کادر زرد رنگ پیام"نظر شما پس از تأیید قابل رؤیت خواهد بود."ظاره خواهد شد.

»لطفافینگلیش ننویسید.

» فارسی بنویسید و برای نمایش درست آدرس وبلاگ‌تان، "//:http" را فراموش نکنید.

» نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز -حالا به هر کسی که می‌خواهد باشد- حذف خواهند شد.

با پشتیبانی Blogger.